Booster Festival 2023
Booster Festival 2023
Evenement
Booster Festival 2023

De binnenstad van Enschede transformeert op zaterdagavond 1 april in een muzikale broedplaats met artiesten op unieke locaties. Booster Festival presenteert dan de grootste talenten van Oost-Nederland. Meer dan 45 acts zijn verdeeld over de stad, allemaal gratis te bezoeken. Dat 'showcasefestival' wordt afgetrapt met de uitreiking van de Overijsselse Popprijs in Poppodium Metropool. Voor mensen uit de muziekindustrie is er overdag de Booster Muziekconferentie.

Enschede
t/m 01 apr
19:30

Het gratis showcasefestival van Booster domineert Enschede met meer dan 45 opkomende artiesten. In het verleden speelden er acts als NONCHELANGE, Babs, Jimmy Diamond, Jeangu Macrooy, Pjotr, Thaïti, Mr Weazley en Wies.

Bijzondere plekken
De acts zijn te vinden in cafés en popzalen, maar ook op plekken waar je ze minder verwacht, zoals De Wonne Wintertuin, Boksclub Twente en de Burgerzaal van de Gemeente Enschede.

Muziekprofessionals
Overdag vindt op het ArtEZ Conservatorium en in Poppodium Metropool de muziekconferentie plaats, waar artiesten vanuit heel Nederland in gesprek kunnen met muziekprofessionals of diverse panels, workshops en masterclasses kunnen bijwonen.

Voor het programma werkt Booster samen met studenten van ArtEZ Conservatorium en alle organisaties die zich in Oost–Nederland bezighouden met popmuziek.

wanneer?

Zaterdag 1 april
12:00 tot 18:00 uur: Booster Muziekconferentie
19:30 uur: Uitreiking Overijsselse Popprijs
Vanaf 19:30 uur: Booster showcasefestival

prijs

Het showcasefestival in de avond is gratis te bezoeken (op een van de locaties in de binnenstad van Enschede). Voor de muziekconferentie koop je een ticket via de website van Booster Festival.