Concert van kamerkoor Montessera in de Ontmoetingskerk
Concert van kamerkoor Montessera in de Ontmoetingskerk
Evenement
Concert van kamerkoor Montessera in de Ontmoetingskerk

Op zaterdagavond 3 juni om 20.00 uur wordt in de Ontmoetingskerk in Enschede een concert gegeven door Montessera. Misa a Buenos Aires, ook wel de 'Misatango' genoemd, is een mis van Martín Palmeri geschreven in het jaar 1995. Deze mis wordt in een nieuw jasje gestoken: er komt een tango nuevo-stijl in. 

Enschede
t/m 03 jun
20:00

De Misatango van Martín Palmeri (1965) is een Latijnse mis geschreven vanuit de rooms-katholieke liturgie. De mis bevat de ‘gebruikelijke’ delen: Kyrie, Gloria, Credo, Sanctus, Benedictus en Agnus Dei. Componist Palmeri voegt een nieuwe stijl toe aan de mis en noemt het tango progressivo.

Het Enschedese kamerkoor Montessera brengt tijdens hun concert een combinatie van zang, piano, cello, bandoneon, strijkers en contrabas ten gehore. Samen met een mezzosopraan, een pianiste, een bandoneonist en een tienkoppig strijkensemble spelen ze de Misa a Buenos Aires van Palmeri.

De invloed van de Argentijnse tango kan men goed horen in het gebruik van de bandoneon, een harmonica-achtig instrument. Vanaf eind 19e eeuw had de bandoneon als volksinstrument al veel succes in de stad Buenos Aires.

Kamerkoor Montessera werd in 1985 opgericht door enthousiaste ouders van leerlingen van de Montessorischool in Enschede. Het koor zingt onder leiding van dirigent Jeroen Twisk voornamelijk klassieke muziekstukken.

Het concert in de Ontmoetingskerk is te horen op zaterdagavond 3 juni om 20.00 uur. Kaarten kosten 12 euro en zijn te bestellen aan de deur.

wanneer?

03 juni 20:00

prijs

€ 12