Open Air Almelo
Open Air Almelo
Evenement
Open Air Almelo
Een nieuw zomerfestival

Vier dagen lang verandert het centrum van Almelo in een bruisende binnenstad. Het weekend dat in het teken staat van de Profronde wordt in samenwerking met Boulevard Outdoor aangevuld met muziek, dans, eten en gezelligheid tijdens het nieuwe zomerfestival Open Air.

Almelo
t/m 27 aug
00:00

Donderdag 24 augustus: Hollandse avond
Ouderen kunnen aansluiten tijdens de Hollandse middag bij het Huis van Katoen en Nu en door het hele binnenstad zijn er oudhollandse spellen te vinden, zoals zaklopen, koemelken, sjoelen en blikgooien. De avond staat in het teken van Nederlandstalige muziek met optreden van de volkszangers Jannes en Marco Schuitmaker.

Vrijdag 25 augustus: Profronde
Deze dag staat geheel in het teken van de wielersport. Naast de ronde kunnen kinderen uit Almelo en omstreken zich opgeven voor de dikke bandenrace. Op de sponsoren en ondernemers staat er een Business Event te wachten met een mountainbike clinic onder leiding van Maarten Nijland en een culinair hoogstandje bij Grand Café Ledeboer. De avond wordt afgesloten met een huldiging voor de profs en een gevarieerd muziekprogramma.

Zaterdag 26 augustus: Boulevard Night
Verschillende bedrijven en verenigingen uit Almelo organiseren een sportieve en culturele dag. Tijdens het avondprogramma vindt er in het centrum een Boulevard Night plaats. Artiesten zoals Broederliefde en Trobi zorgen ervoor dat de binnenstad opleeft door middel van muziek en entertainment op de Boulevard Outdoor Stage.

Zondag 27 augustus: Kindermiddag en foodtrucks

Het festival sluit af met een Food Truck Festival waar kraampjes en foodstrucks opgesteld staan met gerechten van over de hele wereld. Kinderen kunnen tijdens deze middag dansen op de nummers van de kinder-DJ, klimmen en klauteren in een springkussen en Fenna Ramos, bekend van Zappelin, komt langs voor een meet en greet.

wanneer?

Donderdag 24 augustus
Vrijdag 25 augustus
Zaterdag 26 augustus
Zondag 27 augustus

waar?

prijs

Gratis