51ste muziek- en folklorefestival De Krekkel
51ste muziek- en folklorefestival De Krekkel
Evenement
51ste muziek- en folklorefestival De Krekkel
Enschede x Tsjechië

Traditionele Tsjechische dansgroep Folklorní soubor Lipina treedt zondag op bij het 51ste muziek- en folklorefestival De Krekkel in de Enschedese Ontmoetingskerk. Verder zijn er uitvoeringen van het Twents Mandoline- en Gitaarorkest, Oekraïense Zang- en Dansvereniging Roesalka uit Hengelo en (natuurlijk) van de organiserende Enschedese dans- en kostuumgroep De Krekkel. Vooraf is er een draaiorgel en achteraf is er ontmoeting met de speciaal daarvoor gebakken Krekkel-koek. Iedereen is welkom. Toegang is gratis, na afloop kan er een vrije gift worden gegooid in de daarvoor bestemde klomp.

Enschede
t/m 03 sep
14:30

Het optreden in de Ontmoetingskerk (de voormalige Vredeskerk) aan de Varviksingel begint zondag om 14.30 uur, maar daarvoor is er al een draaiorgel. Ieder half uur komt er een andere groep ten tonele.

Tsjechen
Ieder jaar organiseert De Krekkel uit Enschede het muziek- en folklorefestival, dat kortgezegd Krekkelfestival wordt genoemd. Daarvoor wordt altijd de samenwerking gezocht met een buitenlandse groep. Dit jaar komt die uit Tsjechië. “Het is een uitwisseling”, zegt voorzitter Erna van de Pieterman. “Zij overnachten bij onze leden en gastgezinnen, wij gaan ook naar hen toe. Heel leuk, je bouwt een band op en krijgt hun cultuur mee.”

Al een halve week voorafgaand aan het optreden zijn de Tsjechen in Twente. “We gaan met hen naar Amsterdam, maar ze worden ook ontvangen in het Enschedese stadhuis door de locoburgemeester.” Verder staan er een bezoek aan een kaasboerderij op het programma. “En zaterdagmiddag treden we zoals elk jaar op in zorgcentrum De Posten. Dat is de traditie.”

wanneer?

Zondag 3 september 14:30-16:30, zaal open om 14:00

prijs

Vrije gift