Concert TJHOrrible in Schouwburg Hengelo
Concert TJHOrrible in Schouwburg Hengelo
Theater
Concert TJHOrrible in Schouwburg Hengelo
Muziektheater

Het Twents Jeugd Harmonie Orkest (TJHO), jeugdorkest van muziekvereniging Armonia, bestaat uit ruim 60 leden tussen de 12 en 25 jaar. Het is een jong orkest dat talent, kwaliteit en jeugdig enthousiasme uitstraalt. Tweejaarlijks produceert het TJHO een muziektheaterproductie. Deze wordt gemaakt tijdens een orkestreis in het Zuid-Franse Olonzac.

Hengelo
t/m 01 okt
20:00

Het Twents Jeugd Harmonie Orkest (TJHO), jeugdorkest van muziekvereniging Armonia, bestaat uit ruim 60 leden tussen de 12 en 25 jaar. Het is een jong orkest dat talent, kwaliteit en jeugdig enthousiasme uitstraalt. Tweejaarlijks produceert het TJHO een muziektheaterproductie. Deze wordt gemaakt tijdens een orkestreis in het Zuid-Franse Olonzac. Door de coronapandemie was de laatste keer dat het orkest naar Olonzac kon afreizen in 2019. Voor veel TJHO-leden was het daarom nu hun eerste orkestreis.

Op 21 juli j.l. vertrok het orkest met de bus naar Zuid-Frankrijk om daar twee weken te repeteren, enkele ‘gewone’ concerten te geven in Olonzac en dorpen in de buurt, veel plezier te hebben en de muziektheaterproductie TJHOrrible voor te bereiden. Een dag eerder was er al een grote vrachtwagen naar Olonzac vertrokken met daarin niet alleen bagage en tenten, maar vooral ook heel veel materialen voor het nog te maken decor en rekwisieten, en alle techniek voor beeld en geluid.

Het verhaal van TJHOrrible en de scènes zijn door orkestleden zelf bedacht en samen met regisseur Jos Brummelhuis vormgegeven. Dirigent Kimmy Reef heeft daar vervolgens de muziek bij uitgezocht en afgestemd. In Olonzac is hard gewerkt en gerepeteerd om alles, muziek en beeld, klaar te krijgen voor de try-out in Frankrijk. En dat is gelukt!! De try-out op 2 augustus was een groot succes. En nu gaan ze het op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober uitvoeren in de Schouwburg Hengelo.

De muziektheaterproductie TJHOrrible gaat over vier jongeren die een projectopdracht van hun geschiedenisleraar krijgen. Ze gaan fanatiek aan de slag. Ze moeten in het verre verleden van hun familie duiken en hun herkomst onderzoeken. De vier ontdekken al snel dat de geschiedenisleraar bijzondere gaven heeft en over een magisch 'tijdreis' boek beschikt dat hen kan helpen bij de opdracht. Op kamp in een oud klooster gaan ze inderdaad terug in hun familiegeschiedenis en ontdekken ze soms meer dan hun lief is …

Deze muziekproductie wordt mogelijk gemaakt door de financiële ondersteuning van het VSB fonds, Lokaal Fonds Hengelo, Prins Bernhard Cultuurfonds, gemeente Hengelo en meerdere sponsoren. Mede hierdoor kan jeugd < 18 jaar voor een sterk gereduceerd tarief deze voorstelling bezoeken. Leerlingen van meerdere scholen voor voortgezet onderwijs in Hengelo krijgen via school een uitnodiging.

wanneer?

Zaterdag 30 september om 20.00 uur en zondag 1 oktober om 14.30 uur

waar?

prijs

Jongeren t/m 18 jaar en CJP-bezitters betalen 5,00 euro