Open dagen bij Herenboerderij Usseler Es
Open dagen bij Herenboerderij Usseler Es
Evenement
Open dagen bij Herenboerderij Usseler Es
Drie rondleidingen

Op 16, 23 en 30 september is de coöperatieve boerderij in Enschede Zuid open voor bezoek. De drie rondleidingen komen voort uit de publieksmanifestatie 'Van wie is het (platte)land' van Rijksmuseum Twenthe. Bezoekers mogen de uitgifte van groenten aan de leden bijwonen.  

Enschede
t/m 30 sep
10:00

Nog geen negen maanden na de start van Herenboeren Usseler Es groeit en bloeit het volop in Enschede Zuid. Rijen groente, van sla tot raapstelen en bonen. Volgend jaar wordt daar vee en een boomgaard aan toegevoegd. Onder leiding van twee biologische boeren halen inmiddels 230 Enschedese huishoudens hier sinds een aantal maanden wekelijks hun groente op. De eerste Herenboerderij van Overijssel draait volop. 

Een Herenboerderij werkt samen met de natuur en gebruikt géén gif en géén kunstmest. Niets gaat verloren in de circulaire bedrijfsvoering. Mede door de strokenteelt, het inzaaien van groenbemesters, kruidenrijk grasland en wildbloemen probeert een herenboerderij het bodemleven te herstellen en bij te dragen aan de lokale biodiversiteit.

Deelname is gratis, maar gelimiteerd tot 25 personen per rondleiding. Je kan je aanmelden via dit formulier. Binnen enkele dagen wordt er bevestigd of er nog voldoende plek is.

wanneer?

16 september 10.00 tot 11.30 uur

23 september 10.00 tot 11.30 uur

30 september 10.00 tot 11.30 uur

prijs

Gratis