Carmina Burana in Muziekcentrum
Carmina Burana in Muziekcentrum
Muziek
Carmina Burana in Muziekcentrum
Enschedese koorzang

De Carmina Burana van Carl Orff wordt in het Muziekcentrum uitgevoerd door het Enschedees Concertkoor ECOK en het Stedelijk Koor Enschede. De koren doen dat zoals Carl Orff het oorspronkelijk bedoeld heeft: voor koor, solisten, twee vleugels en slagwerk. De muzikale leiding is in handen van dirigent Eric Kotterink. De Carmina Burana wordt nogmaals uitgevoerd op zondag 1 oktober in de Neue Stadthalle in Ahaus. Dan heeft dirigent Armanda ten Brink de algehele leiding. Aanvang: 17:00 uur.

Enschede
t/m 24 sep
15:00

De Carmina Burana van Carl Orff blijft maar boeien. Wonderlijke, feestelijke muziek, waarmee vrijwel iedereen als vanzelf mee gaat neuriën. Zeker de eerste maten. Die zijn heel herkenbaar!De Carmina bestaat eigenlijk uit een verzameling liederen uit Beuern, een dorp in Beieren en ging in 1937 in première.

De solo's worden gezongen door tenor Tobias Klomp, bariton Martijn Sanders en sopraan Cynthia Cooiman.

De beide concertpiano’s worden bespeeld door Gerard van Kempen en Inge Lulofs. Het speciaal voor deze uitvoering samengestelde Slagwerkerscollectief Enschede bestaat uit Wessel Kruiselbrink en Luuk van Raaltern, Eric Blom, Folkert Buis en Yannick Bergevoet.

Het Slagwerkerscollectief speelt deze middag ook een werk van componist Thomas Gauger: “Gainsborough”.

wanneer?

24 september 15:00

waar?

prijs

Jongeren tot 18 jaar betalen € 5,00