Gouden Strop Thrillertour komt naar Enschede
Gouden Strop Thrillertour komt naar Enschede
Kunst en cultuur
Gouden Strop Thrillertour komt naar Enschede
Thrillertour

De Gouden Strop Thrillertour komt langs op 1 oktober bij de Bibliotheek Enschede.  De drie grootste Nederlandse thrillerauteurs, John Kuipers (winnaar Gouden Strop 2023), Nicolet Steemers en Corine Hartman gaan in gesprek met Theo Hakkert (journalist en columnist bij Tubantia).

Enschede
t/m 01 okt
14:30

Bibliotheek Enschede heeft zich ingeschreven voor de Thrillertour. Van de vijftig inzendingen zijn tien bibliotheken geselecteerd, waaronder de Bibliotheek Enschede.

John Kuipers heeft met zijn thrillerdebuut 'Musserts schaduw' de Gouden Strop 2023 gewonnen, de prijs voor het beste Nederlandstalige spannende boek van het jaar. Musserts schaduw is het eerste boek van een serie de zich afspeelt tijdens de oorlogsjaren. Kuipers werkte bijna vier decennia lang als journalist bij het Algemeen Nederlands Persbureau en publiceerde eerder enkele boeken, waaronder de biografie De geest van het spel, over de schaker Jan Timman.

Nicolet Steemers belandde via het vertalen van toneelstukken en de journalistiek in het schrijversvak. Ze brak door met het boek Zachte heelmeesters. In februari 2023 verscheen haar nieuwste, goed ontvangen psychologische thriller Diepe gronden.

Corine Hartman is bestsellerauteur van onder meer de Jessica Haider-serie en De IJsselmoorden-trilogie. Haar drie misdaadromans Schone Kunsten, Tweede Adem en Open Einde spelen zich af in de Achterhoek. Corine Hartman geldt als een van de meest gelauwerde en gewaardeerde thrillerschrijvers van ons land.

wanneer?

01 oktober 14:30

waar?

Lunchcafe Stoet, Pijpenstraat 15. 7511 GM Enschede

prijs

€ 5