Hengelo weer gastheer van Art Brut Biënnale
Hengelo weer gastheer van Art Brut Biënnale
Kunst en cultuur
Hengelo weer gastheer van Art Brut Biënnale
Volop outsiderkunst

7 tot en met 15 oktober wordt de Art Brut Biënnale gehouden in het voormalige V&D-pand in Hengelo. Het is de vijfde editie van dit evenement.

Hengelo
t/m 15 okt
10:00

Na het grote succes van vorig jaar, zal vanaf 7 oktober de Art Brut Biënnale weer plaatsvinden. Tijdens dit evenement staat het werk van kunstenaars met een (psychiatrische) beperking centraal. Met o.a. deelname uit Cuba, Ijsland, Senegal, Spanje en de Scandinavische landen, tonen ruim 150 kunstenaars een ruim overzicht van hun oeuvre. 10 dagen lang zal het voormalige V&D-pand de host zijn voor de internationale Art Brut kunst. Met meer dan duizend kunstwerken aanwezig van bekende- en onbekende kunstenaars, is de Art Brut Biënnale uitgegroeid tot Europa's grootste manifestatie voor Outsider Art kunst.

de Art Brut Biënnale bestaat uit meerdere onderdelen verdeelt over meerdere locaties; De internationale tentoonstelling vind plaats in het oude V&D-pand. Verder is er nog een open podium, een atelierplein waar je kunstwerken kan kopen en een terras met horeca, die zich allen bevinden in het voormalig Bever Sport pand. De uitreiking en stemlocatie van de Special Arts Awards 2023 is in het voormalig H&M pand.

wanneer?

Dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur

waar?

prijs

Gratis