Superband met leden van Normaal, De Dijk en Guus Meeuwis brengt eerbetoon aan The Band in De Cactus in Hengelo
Superband met leden van Normaal, De Dijk en Guus Meeuwis brengt eerbetoon aan The Band in De Cactus in Hengelo
Muziek
Superband met leden van Normaal, De Dijk en Guus Meeuwis brengt eerbetoon aan The Band in De Cactus in Hengelo
Hommage aan The Band

Normaal gesproken gaan of gingen ze op pad met bands als De Dijk, Normaal, Guus Meeuwis, Ellen ten Damme en Sjako. Maar deze keer zijn ze de oefenruimte ingedoken om met een clubtour door Nederland een eerbetoon te brengen aan een band die luisterde naar de eenvoudige maar legendarisch naam The Band. Maandag 23 oktober doet het gezelschap muziekcafé De Cactus aan.

Hengelo
t/m 23 okt
20:30

De gelegenheidsformatie die die avond de bühne beklimt, bestaat uit muzikanten die stuk voor stuk hun sporen hebben verdiend in de vaderlandse muziekscene. Bassist Hans van der Lubbe maakte decennialang deel uit van De Dijk, Roel Spanjers gaat op pad met Normaal, Wouter Planteijdt speelt in Sjako, Eric van Dijsseldonk met Erwin Nyhoff, Hein Offermans speelt in de band van Guus Meeuwis en Richard Heijerman tourt met Ellen ten Damme.

Bob Dylan

The Band genoot vooral bekendheid als begeleidingsband van Bob Dylan. Meest bekend bandlid is de onlangs overleden Robbie Robertson. The Band was - zoals dat heet - een superband. Samengesteld uit topmuzikanten, van wie overigens nog slechts één muzikant in leven is. Na jarenlang te hebben getourd, werd besloten op grootse wijze afscheid te nemen. Het afscheidsconcert kreeg de naam The Last Waltz, tot op heden een begrip onder de muziekliefhebbers.

Unieke verzameling

Het is een unieke verzameling van Nederlandse topmuzikanten die de komende maanden een eerbetoon aan The Band brengt. “Onder de noemer ‘And The Band played on’ doet deze gelegenheidsformatie een clubtour en doet slechts enkele kleinere gelegenheden aan”, zegt Erwin Kwakman van De Cactus. “Ik ben dan ook blij dat het is gelukt ze naar Hengelo te halen.”

Kwakman is ook zelf een groot liefhebber van The Band: “I Shall Be Released, The Last Waltz, Coyote, Up On Cripple Creek, The Weight”, al die gedenkwaardige nummers komen deze avond voorbij.”

Het optreden bij De Cactus begint om 20.30 uur, de deuren gaan om 20.00 uur open. Voor meer informatie en voorverkoop zie  de website van De Cactus.

wanneer?

Zaal open: 20.00 uur, aanvang concert: 20.30 uur.

waar?

prijs

€ 23.5