Schatgraven in Wierden: sporen van oude bewoning op de Eschrand
Schatgraven in Wierden: sporen van oude bewoning op de Eschrand
Evenement
Schatgraven in Wierden: sporen van oude bewoning op de Eschrand
archeologie

Op dinsdag 7 november verzorgt KNA archeologe Elma Schrijer een lezing over de archeologische opgravingen aan de Zuid Esweg in Wierden. In het kader van de nieuwbouw van de school De Passie, een sportaccommodatie, een plein en parkeergelegenheid is een groot archeologisch onderzoek uitgevoerd van april tot en met juli 2021. Een kleinere opgraving ter aanvulling heeft begin oktober 2023 plaats gevonden. Het project is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Wierden door ADC ArcheoProjecten onder leiding van Elma Schrijer. Verscheidene Wierdenaren hebben als vrijwilliger mee kunnen helpen. Een bijzondere ervaring.

Wierden
t/m 07 nov
20:00

Uit de eerste resultaten van het onderzoek blijkt dat er een dorpje op deze locatie heeft gestaan in de Vroege Middeleeuwen, tussen de 7e en 11e eeuw na Chr. In de periode daarna is het terrein in gebruik genomen als akkers en weiland. De tevens gevonden verkavelingsystemen dateren uit de 11e tot 17e eeuw na Chr. Klip en klaar voor de onderzoekers zou je denken… Maar niets blijkt minder waar. De uitwerking van dit onderzoek is nog in volle gang, de eerste resultaten zijn binnen en zeker de moeite waard.

Tijdens de lezing van 7 november vertelt Elma Schrijer over:

-Hoe een archeologisch onderzoek eigenlijk tot stand komt.

-Hoe het veldwerk is uitgevoerd, “waar kijken we eigenlijk naar?”

-Wat de resultaten tot nu toe zijn.

De Stichting Historische Kring Wederden nodigt u van harte uit bij deze lezing aanwezig te zijn op dinsdag 7 november in het Ontmoetingcentrum, Spoorstraat 7 te Wierden.

Aanvang: 20.00 uur. De entree is €3,50. Donateurs van de HKW en leerlingen van scholengemeenschap De Passie hebben gratis toegang

wanneer?

07 november 20:00

prijs

€ 3.5