Aftellen naar de Twentse Elfde van de Elfde in Oldenzaal
Aftellen naar de Twentse Elfde van de Elfde in Oldenzaal
Evenement
Aftellen naar de Twentse Elfde van de Elfde in Oldenzaal
carnaval in Twente

De Twentse 11e van de 11e, gehouden in Oldenzaal, markeert de bruisende start van het carnavalsseizoen in Twente. Met het motto 'Op de Elfde van de Elfde is iedereen hetzElfde' staat het feest in het teken van saamhorigheid en plezier, zonder traditionele carnavalssteken. Muziek, een Elfkroegentocht en een feestelijke sfeer wachten al vanaf 10.00 uur ’s ochtends op je. Zaterdag 11 november vindt de eerste editie plaats. Om de feestvreugde en saamhorigheid te vergroten kun je alvast de Twentse Elfde van de Elfde-sjaal of -badge bestellen!"

Oldenzaal
t/m 11 nov
10:00

De Elfde van de Elfde, voor het eerst groots gevierd in Twente, krijgt steeds meer vorm. De organisatie is bezig de puntjes op de 11 te zetten om een aantrekkelijk, gevarieerd en carnavalesk evenement neer te zetten. Het straatfeest begint al om 10.00 uur ’s ochtends en wordt overdag gevierd.

De opening van het evenement, vlak voor het aftellen naar 11.11 uur, zal verzorgd worden door de aanwezige Twentse burgemeesters. Na de opening wordt het feest op diverse plaatsen gevierd. Het centrum van het feest is de Palthetuin en de (deels overdekte) Marktstraat, waar twee podia staan en er kapellenmuziek is. Maar er doen ook veel kroegen doen mee aan het feest. Enkele topacts zijn gepland en ook het Twents Leedkesfestival vindt ’s middags plaats. De hoofdact van de dag is de Limburgse band Wir Sind Spitze. En er is nog een verrassing in de maak!

In totaal nemen 19 cafés deel aan de festiviteiten. Een aantal cafés is ontvangstcafé voor deelnemende groepen die vooraf willen verzamelen. Er zijn meer dan 11 cafés die als ‘stempellocatie’ dienen voor de unieke Elfkroegentocht: De Bombazijn, De Bestemming, De Kroeg, JW Racerhuis, Hypotheekje, Vanouds, Markant, Bar de Kelder, Kleine Markt 19, Moatman, Ter Stege en café Riek. Deelnemers die de Elfkroegentocht voltooien, met als bewijs een volle stempelkaart, verdienen voor die heldentocht een uniek Elfkroegentochtkruisje. Inderdaad, net als bij het ijs-event in Friesland.

Het volledige programma van de Twentse Elfde van de Elfde wordt via de social mediakanalen bekend gemaakt. En om de saamhorigheid en gezelligheid nog een extra boost te geven, kan iedereen in de webshop vooraf al de Twentse 4-kleuren sjaal bestellen of een fraaie strijkbadge aanschaffen.

De slogan van het evenement luidt: “Op de elfde van de elfde is iedereen hetzelfde”. Om deze slogan kracht bij te zetten zal het evenement volstrekt steek-loos zijn. Dus leden en achterban van carnavalsverenigingen zijn heel erg welkom, maar niet in vol ornaat .

Deelname aan het evenement is gratis, dus zet het in je agenda en kom! Zie ook http://twentseelfdevandeelfde.... voor meer informatie of om die Twentse-11e-van-de-11e-sjaal te kopen

wanneer?

11 november 10:00

waar?

prijs

Elfde vd Elfde Arrangement € 11,11 Met daarin: - Officiële Twentse 11e vd 11e sjaal - 1 consumptiemunt - 1 bon voor Twentse baklever. Elfde vd Elfde Badge € 5,55 Via twentseelfdevandeelfde.nl