Donker Oldenzaal tijdens Nacht van de Nacht
Donker Oldenzaal tijdens Nacht van de Nacht
Evenement
Donker Oldenzaal tijdens Nacht van de Nacht
Kijken in het donker

Zaterdag 28 oktober blijft het donker in Oldenzaaldonker en kunnen inwoners ontdekken hoe mooi de nacht is tijdens de ‘Nacht van de Nacht’. Op veel plekken in Oldenzaal, zoals het stadhuis, Groote Markt, de St. Plechelmus toren en –basiliek, blijven de lampen uit om Nederland donkerder en duurzamer te maken.

Oldenzaal
t/m 28 okt
20:00

De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. Honderden bedrijven en gemeenten doven lichten van gebouwen en reclameverlichting.

Lichtvervuiling

Wij zijn een van de meest verlichte landen ter wereld. Het doel van Nacht van de Nacht is om Nederland donkerder en duurzamer te maken. Al die overbodige verlichting veroorzaakt lichthinder en energieverspilling. Ook raakt het ritme van mensen en dieren verstoord. Mens en dier hebben het natuurlijke ritme van de nacht nodig om uit te rusten, voor hun gezondheid en voor een sterke weerstand. Jaarlijks worden miljoenen trekvogels verstoord of ze sterven door lichthinder.

Nacht van de Nacht Oldenzaal

In de nacht van 28-29 oktober (van 20:00 tot 7:00 uur) gaan op veel plekken in Oldenzaal de lampen (gedeeltelijk) uit. Dit houdt in dat de lampen op het stadhuis, de stadwerf, herdenkingstuin, St. Plechelmus toren en -basiliek, Marktstraat, stadstuin en Groote Markt uitgaan. 

Meedoen aan Nacht van de Nacht

Als we vaker het licht uitdoen, kunnen we ook vaker genieten van de sterrenhemel. Iedereen die mee wil doen of eigen activiteiten wil organiseren kan meer informatie vinden op www.nachtvandenacht.nl.

wanneer?

28 oktober 20:00

waar?

prijs

Gratis