Tentoonstelling Fotogalerie Objektief: David van 't Veen
Tentoonstelling Fotogalerie Objektief: David van 't Veen
Kunst en cultuur
Tentoonstelling Fotogalerie Objektief: David van 't Veen
Polaroid expositie

Fotogalerie Objektief toont een langlopende expositie met het werk van Enschedese fotograaf David van 't Veen. De expositie is samengesteld in het kader van het 35-jarig bestaan van de fotogalerie en is een hommage aan de in 2018 overleden fotograaf.

Enschede
t/m 09 feb
12:30

De Enschedese fotograaf David van 't Veen (1941-2018) heeft, sinds hij in 1974 overstapte van aquarel naar fotografie, duizenden Polaroids geschoten. Zijn drie verschillende camera's hebben de genres erotiek, landschap, stilleven en portret vastgelegd.

In zijn studio 'De Ark' aan de Knalhutteweg in Enschede schoot David van 't Veen de meeste erotische platen. Hij werkte altijd bij daglicht, soms aangevuld met andere lichtbronnen. 

De polaroids die hij maakte zaten jarenlang opgesloten in de duisternis van lades en dozen. Maar nu, vijf jaar na zijn overlijden, laat Fotogalerie Objektief zijn gemaakte platen zien. Met de beelden die Ben Loman en Tjabele Heier hebben samengesteld blijkt dat de fotograaf een oogstrelende erfenis heeft nagelaten.

Opening

De officiële opening van 'Polaroids' vindt plaats op zaterdag 25 november om 15.00 uur in De Grote Kerk op de Oude Markt in Enschede. Voormalig minister van Justitie Winnie Sorgdrager zal de opening verrichten.

wanneer?

De openingstijden van Fotogalerie Objektief zijn: 

woensdag t/m zaterdag van 12.30 tot 17.00 uur

prijs

Gratis