Lezing ‘kunstenaar op reis, Erik van Ommen De wereld is mijn Atelier
Lezing ‘kunstenaar op reis, Erik van Ommen De wereld is mijn Atelier
Kunst en cultuur
Lezing ‘kunstenaar op reis, Erik van Ommen De wereld is mijn Atelier
Museum Huize Keizer

In museum Huize Keizer is op donderdag 9 november een lezing te bezoeken van Erik van Ommen. De bekende schilder, tekenaar en graficus neemt zijn publiek mee op een reis rond de wereld en vertelt met toewijding over zijn inspiratie de natuur; vogels in het bijzonder.

Denekamp
t/m 09 nov
19:30

Van Ommen is een bekende kunstenaar die vanuit zijn atelier de wereld rondtrekt. Culturele Raad Denekamp heeft Van Ommen uitgenodigd in Huize Keizer voor zijn lezing ‘De wereld is mijn Atelier’.

Die vertelt over zijn reis van Zimbabwe naar Kenia en Mauritanië, via tussenstations naar Spitsbergen in het hoge noorden. “Dwars door Afrika en Europa dus,” aldus de kunstenaar die veel buiten werkt en zijn kunst vervolgens uitwerkt in zijn atelier in Vries (Dr).

Tijdens de lezing komen beeldende technieken aan de orde zoals olieverf, aquarel, houtsneden, Japanse houtsneden en sumi-e. Hiervan laat Van Ommen voorbeelden en telkens een korte video zien waarin hij toont hoe hij bepaalde technieken beoefent.

Zwaluwen van Singraven

Met Denekamp is Van Ommen goed bekend; hij had er ooit een groot zwaluwenproject. Hij deed jarenlang onderzoek naar de boerenzwaluwen van onder meer landgoed Singraven en volgde de vogels tot aan Zuid-Afrika aan toe.

Lezing bezoeken

De lezing ‘De wereld is mijn Atelier’ door Erik van Ommen is te bezoeken op donderdag 9 november. Locatie is de verhalenzolder van museum Huize Keizer in Denekamp. De aanvang is 19.30 uur. In de pauze staat een drankje klaar voor de bezoekers. De entree is gratis, een vrije gift wordt gewaardeerd.

Meer info is te vinden op www.huizekeizer.nl.

wanneer?

09 november 19:30

prijs

De entree is gratis, een vrije gift wordt gewaardeerd.