Uniek Noaberconcert Harmonie Wierden en Harmonie Sint Jan gezamenlijk
Uniek Noaberconcert Harmonie Wierden en Harmonie Sint Jan gezamenlijk
Muziek
Uniek Noaberconcert Harmonie Wierden en Harmonie Sint Jan gezamenlijk
bijzonder concert

Op 4 november vindt er een bijzonder concert plaats in Wierden. Voor het eerst in de geschiedenis van beide verenigingen zullen Harmonie Wierden en Harmonie Sint Jan gezamenlijk optreden. Hoe bijzonder is dat! Harmonie Wierden is 103 jaar geleden opgericht, met een christelijke grondslag. Een paar jaar later in 1926 splitste een aantal leden af om de katholieke Harmonie Sint Jan op te richten. Want zo ging dat vroeger.

Wierden
t/m 04 nov
20:00

Tegenwoordig staan beide verenigingen open voor mensen van alle achtergronden. Zowel Harmonie Wierden als Harmonie Sint Jan behoren tot de grootste verenigingen in Wierden, elk met hun eigen wortels en cultuur.

Binnenkort zullen de verenigingen samen het Noaberconcert verzorgen. In plaats van het te zien als een derby, beschouwen beide orkesten het als een bevestiging van de goede banden en samenwerking tussen hen. Ze werken regelmatig samen bij verschillende gelegenheden en festiviteiten en trekken gezamenlijk op met Muziekvereniging Enter om gemeenschappelijke belangen te behartigen. Het is dan ook hoog tijd om als goede buren de vriendschap te vieren met dit gezamenlijke Noaberconcert en te laten horen wat de blaasmuziek in Wierden te bieden heeft.

Voor Harmonie Sint Jan is dit concert een eerste try-out in de voorbereidingen op het concours in Zutphen op 9 maart 2024. De composities die het orkest daar zal spelen, zijn nog niet definitief vastgesteld. Echter, El Jardin de Hera van José Suner Oriola, dat zij tijdens het Noaberconcert ten gehore zal brengen, behoort tot de opties.

Ook Harmonie Wierden heeft een vol programma komende tijd. Om te beginnen geeft het nieuw opgezette projectorkest kerstconcerten. 15 december is het eerste concert van het projectorkest. Locatie is in Gebouw ‘In Harmonie’ onder leiding van project-dirigent Jasper Esselink. In het voorjaar staat het krokusconcert op het programma.

Zaterdag 4 november om 20.00 uur heten Harmonie Wierden en Harmonie Sint Jan het publiek van harte welkom op het Noaberconcert in Zalencentrum Het Anker aan de Wilhelminastraat in Wierden. De toegang is gratis.

wanneer?

04 november 20:00

prijs

Gratis