Verlichte tochten in Hengelo: Licht in het donker en Allerzielenviering
Verlichte tochten in Hengelo: Licht in het donker en Allerzielenviering
Overig
Verlichte tochten in Hengelo: Licht in het donker en Allerzielenviering
Herdenken

Nabestaanden kunnen hun dierbaren gedenken tijdens twee gezamenlijke herdenkingsbijeenkomsten. Op zaterdag 28 oktober is er een verlichte tocht over het begraaf- en gedenkpark aan de Oldenzaalsestraat. Op zondag 5 november is de Allerzielenviering op het begraaf- en gedenkpark aan de Deurningerstraat.

Hengelo
t/m 05 nov
18:30

Herdenkingstocht Licht in het donker

Op zaterdag 28 oktober organiseert Gildebor samen met coöperatie DELA en de gemeente Hengelo de jaarlijkse herdenkingstocht Licht in het donker. Men is van harte welkom vanaf 18.30 uur. Om 19.00 uur opent een ritueel begeleider de avond met een overdenking buiten. Daarna begint de verlichte tocht over de begraafplaats.

De route is verlicht met fakkels. Iedereen die meeloopt krijgt een kaars. Op de route zijn verschillende punten waar mensen kunnen stoppen om te luisteren naar passende muziek. Men kan de route in eigen tempo afleggen. Na afloop is er koffie, thee en warme chocolademelk.

Allerzielenviering

Op zondag 5 november organiseert parochie De Goede Herder samen met Gildebor, coöperatie DELA en de gemeente Hengelo een Allerzielenviering op het begraaf- en gedenkpark aan de Deurningerstraat. Bij de entree wordt een kaars uitgereikt. De gedachtenisviering begint om 16.00 uur bij de Calvarieberg. Daarna kan men op eigen gelegenheid het graf of de urn van hun dierbare bezoeken. Het begraaf- en gedenkpark is verlicht met fakkels en vuurkorven, en er is passende muziek. Afsluitend is er koffie en thee bij de ingang.

Iedereen is welkom

Deze herdenkingsbijeenkomsten zijn voor iedereen die iemand heeft verloren. Ook wanneer diegene ergens anders is begraven of de asbestemming heeft gevonden. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

wanneer?

28 oktober 18:30

prijs

Gratis