Archeologische kindercolleges in De Museumfabriek
Archeologische kindercolleges in De Museumfabriek
Kinderen
Archeologische kindercolleges in De Museumfabriek
Reis door de tijd

De Museumfabriek in Enschede geeft kinderen in Twente tussen de 8 en 12 jaar de kans om nieuwe dingen te leren tijdens de kindercollegereeks. Dit jaar gaan de drie colleges, die gegeven worden door archeoloog Dorothee Olthof, over archeologie. 

Enschede
t/m 19 nov
13:00

In De Museumfabriek is een museum waar natuur, cultuur, kunst, techniek en wetenschap samenkomen. Archeologe Dorothee Olthof neemt de kinderen mee op reis door het verleden. Zelf heeft ze bij veel opgravingen gestaan, van de steentijd tot en met de 16e eeuw. 

College 1: zondag 5 november 13.00 - 15.00 uur

In het eerste college leert Dorothee de kinderen van alles over archeologie: Wat is archeologie? Wat doet een archeoloog? Hoe weet je waar je moet graven en hoe oud iets is? De kinderen mogen zelf ook onderzoek doen met echte archeologische vondsten en maken een mini-opgraving.

College 2: zondag 12 november 13.00 - 15.00 uur

Het tweede college uit de reeks gaat over de prehistorie. Wat aten mensen in die tijd? Hoe zagen hun huizen eruit, welk gereedschap gebruikten ze? Deelnemers gaan creatief aan de slag en schminken elkaar als jagers, ze onderzoeken dierenvellen en voorwerpen. 

College 3: zondag 19 november 13.00 - 15.00 uur

Verder met de reis door het verleden komt het derde en tevens laatste kindercollege bij het onderwerp de Romeinse Tijd. Hoe was het leven in die tijd? Wie waren de Romeinen en waar leefden ze? Tijdens dit college wordt er geschreven in Romeinse stijl, wordt het voedsel uit die tijd onderzocht en worden Romeinse naamplaatjes gemaakt.

wanneer?

05 november 13:00

prijs

Per college: €7,50 Gehele collegereeks: €22,50