Opening Op de Brink Literair met Lowie Gilissen
Opening Op de Brink Literair met Lowie Gilissen
Kunst en cultuur
Opening Op de Brink Literair met Lowie Gilissen
Kunst

Het project 'Op de Brink' heeft elke jaar twee verschijningsvormen, namelijk 'beelden' en 'literair'. In de zomermaanden worden op de sokkels in het centrum ruimtelijke werken geplaatst en in de wintertijd zijn er op de sokkels gedichten te lezen. Vanaf zondag 26 november zijn dit werken van Lowie Gilissen.

Hengelo
t/m 26 nov
14:00

Lowie Gilissen (Roosendaal, 1948) is jarenlang curator geweest van Achter de Basiliek Literair voor de Stichting HeArtpool. Tevens is hij de huisdichter van Boekhandel Broekhuis. Daarnaast las hij de afgelopen 20 jaar op diverse podia voor uit eigen werk. Daarbij kreeg hij geregeld de vraag voorgelegd of er geen poëziebundel van hem was. Op zijn 75ste verjaardag is het er van gekomen. Met de bundel ‘Aanzoek tot Zwerfkei’ debuteert hij nu.

Dit vond het bestuur van de Stichting HeArtpool een mooie gelegenheid om Lowie te eren met zijn prachtige gedichten en vroeg hem of een deel van zijn gedichten op de nieuwe plek op de brink geplaatst mochten worden. Er zijn 12 gedichten uit zijn bundel gekozen voor Op de Brink Literair.

wanneer?

26 november 14:00

waar?

prijs

Gratis