VR-tentoonstelling in Tetem Enschede
VR-tentoonstelling in Tetem Enschede
Tentoonstelling
VR-tentoonstelling in Tetem Enschede
'Lingering Echoes'

In de tentoonstelling Lingering Echoes maakt Sjoerd van Acker gebruik van interactieve VR-technieken om te onderzoeken wat er gebeurt als we de onzichtbare tijdsdimensie betreden, samen met alle deelnemers die er al zijn geweest en die nog moeten komen. De tentoonstelling is te bezoeken van 30 november tot en met 7 april 2024. 

Enschede
t/m 07 apr
12:00

De mens heeft geen grip op de dimensie 'tijd' en ervaart alleen het stukje tijd waar hij nu in zit. Met herinneringen kan terug worden gegaan naar het verleden en met verbeelding kan worden gekeken naar de toekomst. Sjoerd van Acker, maker van de tentoonstelling, onderzoekt in Lingering Echoes wat er gebeurt als we die onzichtbare dimensie betreden. 

De VR-installatie brengt deelnemers in contact met de toekomst en het verleden. Er ontstaat een choreografie die constant verandert: ieder bezoek aan de tentoonstelling wordt anders ervaren.

Het werk van Sjoerd van Acker sluit aan bij Tetem's programmalijn genaamd Society 5.1. Daarin onderzoeken zij, samen met makers, welke consequenties keuzes van mensen hebben voor de samenleving en hoe technologie kan helpen knelpunten op te lossen.

wanneer?

Openingstijden: woensdag t/m zondag 12.00-17.00 uur

waar?

prijs

Gratis