Maker Festival Twente
Maker Festival Twente
Evenement
Maker Festival Twente
Over creativiteit, inventiviteit en innovatie

Van 1 tot 31 mei vindt de negende editie van het Maker Festival Twente plaats, verspreid over diverse locaties in heel Twente. Het festival staat in het teken van maakcultuur, nieuwe technologieën en creativiteit. Kinderen worden uitgedaagd zelf aan de slag te gaan onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers. Het jaarlijks terugkerend festival wordt georganiseerd door Tetem Kunstruimte, in samenwerking met een breed aantal partners uit de hele regio: van bibliotheken tot speeltuinen, en van lokale musea tot jongerencentra.

Twente
t/m 31 mei
12:00

Uniek aan het Twentse Maker Festival is dat het niet op één locatie plaats vindt, maar verspreid is over heel Twente. In de meivakantie vindt van 2 t/m 5 mei het Meerdaagse Festival plaats in Enschede. Op andere datums in mei vinden de DagFestivals plaats in heel Twente. Op alle festivaldagen kun je in verschillende labs digitale, creatieve en uitdagende maakactiviteiten volgen en nieuwe maakwerelden ontdekken. Onder begeleiding van professionele techniekcoaches en makers stap je in een wereld van digitale cultuur, maken, ontwerpen en programmeren. In aanloop naar het festival is er een divers randprogramma waarbij het ‘leren door te maken’ centraal staat.

Randprogramma: 15 maart t/m 30 april
In samenwerking met cultuurpartners, bibliotheken en speeltuinen kan je in aanloop naar het festival in elke Twentse gemeente aan de slag met uitdagende maak- en ontwerpworkshops. Hierbij staan het kijken, meedóen en beleven centraal.

DagFestivals in Twente: 1 t/m 31 mei
De DagFestivals vinden in de bibliotheken en musea plaats in elke Twentse gemeente. Tijdens de DagFestivals kan je meedoen aan verschillende inloopactiviteiten en workshops. Denk aan het RobotLab waarin je leert om met robotica te werken, het MaakLab waarin je technische installaties en constructies kan bouwen en het ‘Kijk- en DoeLab’ waarin je aan de slag gaat met electro-mechanische fantasiedieren geïnspireerd door Animaltronics van kunstenaar Tristan Kruithof.

Meerdaagse Festival in Enschede: 2 t/m 5 mei
Het programma van het Meerdaagse Festival in Roombeek (Enschede) bestaat uit een breed scala van inloopactiviteiten en workshops en een uitgebreid buitenprogramma. Als festivalbezoeker kun je deelnemen aan maakactiviteiten rondom voedseltechnologie (maken en eten), interactieve podiumactiviteiten en workshops en inloopactiviteiten van creatieve makers en bedrijven.