Twentse Waterweken 2024
Twentse Waterweken 2024
Evenement
Twentse Waterweken 2024
Activiteiten met het thema 'water'

Op maandag 29 april gaan de Twentse Waterweken weer van start. De Twentse gemeenten, Waterschap Vechtstromen en Vitens organiseren tot en met 12 mei samen met lokale (natuur)organisaties door heel Twente activiteiten rondom het thema water. Voor jong en oud een leuk en leerzaam uitje in de meivakantie.

Twente
Vanaf 29 apr
10:00

Steeds vaker hebben we in Twente te maken met periodes van droogte. Dat heeft vervelende gevolgen voor mens, dier en natuur. Om schade door droogte te voorkomen is goed waterbeheer erg belangrijk. Tijdens de Twentse Waterweken leren inwoners meer over hoe we dat in Twente doen én wat ze zelf kunnen doen om problemen door droogte te voorkomen.

Genoeg te doen voor jong en oud

Door heel Twente is er voor jong en oud iets te doen. Denk aan een kijkje nemen bij de vernieuwde rioolzuivering in Vriezenveen, een rondleiding door het Spoorpark en de Stads-Regge in Goor of het bijwonen van de opening van het watertappunt in Ootmarsum. Ook voor kinderen is er veel te beleven: de nieuwe Vitens-kinderroute wandelen op de Sallandse Heuvelrug, met schepnet op zoek naar waterdiertjes in de Mosbeek of naar de activiteitenmiddag in het Ledeboerpark in Enschede. Daarnaast zijn er nog veel meer rondleidingen, excursies, fietsroutes, wandelingen en andere (gratis) activiteiten.

wanneer?

De aanvang tijden verschillen per activiteit en per dag. 

waar?

prijs

Gratis