Kinderactiviteiten in het Volkspark (op 150ste verjaardag)
Kinderactiviteiten in het Volkspark (op 150ste verjaardag)
Evenement
Kinderactiviteiten in het Volkspark (op 150ste verjaardag)
Met een hoop activiteiten voor de jeugd

Het Volkspark in Enschede viert het 150-jarig bestaan. De aftrap van het jubileumjaar gebeurt op donderdag 2 mei. Er is die dag speciale aandacht voor de jeugd van 6 tot 16 jaar, van 13:00 tot 17:00 uur is er voor hen van alles te doen in het Volkspark. Er zijn sportieve, creatieve en educatieve activiteiten. 

Enschede
t/m 02 mei
12:00

Op 2 mei 1874 werd het Volkspark officieel overgedragen aan de beheercommissie. Die datum wordt gezien als de verjaardag van het park. Op de 150ste verjaardag, donderdag 2 mei 2024 dus, is er het volgende te beleven.

Sport & spel
Er is een spannend parcours waar kinderen kunnen BMX’en en steppen, een uitdaging kunnen aangaan met lasergamen of zich kunnen meten in een blaze pods challenge. Voor de kleintjes is er een XXL knikkerbaan om te bouwen.

Panna Knockout toernooi
Ben je een jong voetbaltalent als de nieuwe Lionel Messi? Doe dan mee aan het Panna Knock-Out toernooi. Gedurende de hele middag vindt er een knock-out toernooi plaats om te bepalen wie de beste straatvoetballer van Oost-Nederland is. Dit kampioenschap dient als voorronde voor het Nederlands kampioenschap. 

Tennis 
Voor de tennisliefhebbers is er de mogelijkheid om kennis te maken met de tennissport en/of een balletje te slaan op de tennisbaan van ELTC in het Volkspark. Zorg ervoor dat je gympen draagt!

Creatief & educatief 
Naast de sportactiviteiten zijn er ook culturele en creatieve bezigheden, zoals het beschilderen van porseleinen borden of bekers, schminken, een schaaktoernooi of een puzzeltocht door het park. 

De Verhalenkar
Tijdens de hoogtijdagen van de Twentse textielindustrie was Enschede één van de belangrijkste steden van Nederland. In het Volkspark was bijna ieder weekend wat te doen. Een wereldberoemd circus streek er neer, met als belangrijkste attracties allerlei menselijke “freaks”, het was de plek waar opera’s werden opgevoerd, vaten bier met parachutes uit een luchtballon werden gegooid en waar internationale congressen plaatsvonden. In 1908 van bakkers, waar de Enschedese bakkers met vrijwel alle prijzen ervandoor gingen. Edwin Plokker (van De Museumfabriek) vertelt over een aantal merkwaardige gebeurtenissen in het Volkspark. Adrie Hemmink (van 1Twente) haakt in op deze gebeurtenissen met een bijpassende Twentse Taalquiz. 

wanneer?

02 mei 12:00

waar?

prijs

Gratis