Street Art Festival
Street Art Festival
Kunst en cultuur
Street Art Festival
Nieuwe kunstwerken, workshops en wandeltours

De Enschedese binnenstad staat op zaterdag 11 mei in het teken van street art. Tijdens het Street Art Festival verschijnen er drie nieuwe murals (street art op muren), kunnen bezoekers zelf creatief aan de slag tijdens workshops en wordt er gewandeld door de stad met een gids die toelichting geeft over verschillende kunstwerken.

Enschede
t/m 11 mei
10:00

Al voordat het Street Art Festival officieel begint, is er op vrijdag 10 mei om 19.30 uur een speciale film over street art te zien bij Concordia. Style Wars wordt op het doek getoond en is gratis te bezoeken. De documentaire gaat over de diepgewortelde graffiti- en hiphopcultuur van New York in de jaren tachtig. Entree is gratis, maar reserveren is verplicht. Dat kan via de website van Concordia

Creatieve samenwerking artiesten

Diverse street art artiesten gaan zaterdag samen aan het werk om toffe kunstwerken te maken. Ze zijn tussen 10.00 en 17.00 uur te vinden op de Oude Markt en aan de Langestraat. Bezoekers mogen meekijken, vragen stellen en wellicht zelf nog wel iets aan de kunstwerken toevoegen.

Street Art wandelingen

Onder leiding van een stadsgids staan drie wandelingen door de stad op de planning. De route is ongeveer 3,5 kilometer en gaat langs verschillende kunstwerken in de stad. De wandelingen zijn om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur. Let op: helaas zijn alle wandelingen al volgeboekt, maar je kunt je hier inschrijven voor de wachtlijst.

Workshops

Tijdens het Street Art Festival zijn er diverse workshops te volgen. Zo kunnen kinderen - maar ook volwassen bezoekers - kleuren, graffiti sprayen, textielverven en textiel bedrukken. Inschrijven voor de workshops kan via deze website. Let op: vol is vol.

wanneer?

11 mei 10:00

waar?

prijs

Gratis