Bijeenkomst over Europese verkiezingen
Bijeenkomst over Europese verkiezingen
Evenement
Bijeenkomst over Europese verkiezingen
In Bibliotheek Enschede

Op 6 juni mogen we naar de stembussen voor het Europese Parlementsverkiezingen. Twijfel je of je gaat stemmen? Weet je eigenlijk wel wat het Europees Parlement doet en welke invloed het heeft op jouw leven? Je leert het bij de verkiezingsbijeenkomst van de Bibliotheek Enschede op dinsdag 21 mei.

Enschede
t/m 21 mei
19:00

Het Europees Parlement beslist bijvoorbeeld over zaken als de euromunt, Europese vrede en vrij (zonder visum) kunnen reizen, wonen en studeren in Europa. Wist je dat ook Nederland subsidies ontvangt vanuit de EU? Bijvoorbeeld voor landbouwmaatregelen, het promoten en beschermen van cultuur, regionale ontwikkelingen, onderzoek en innovaties. En daar stem jij op 6 juni over mee.

Deze interactieve bijeenkomst wordt georganiseerd door de Bibliotheek Enschede in samenwerking met Pakhuis Oost en ProDemos. ProDemos legt de spelregels uit van de democratie en rechtstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen.

Verkiezingsexpositie
Van 13 mei tot en met 6 juni worden er in de Bibliotheek Enschede Centrale verschillende verkiezingsposters over de Europese Parlementsverkiezingen uit de afgelopen 45 jaar tentoongesteld. Maar ook van andere Europese onderwerpen, zoals de vredesmars tegen kernwapens. Heb je nog nooit gestemd? Bekijk dan alvast het stemhokje of kijk wat er allemaal in de verkiezingskoffer zit voor in het stemlokaal.

wanneer?

21 mei 19:00

prijs

Gratis