Jazzkoor Enschede zingt klassiekers in 't Twents
Jazzkoor Enschede zingt klassiekers in 't Twents
Evenement
Jazzkoor Enschede zingt klassiekers in 't Twents
Met songs als 'Zommertied' en 'Kuierdroad-leed'

Kan een koor meerstemmige jazz zingen in de Twentse taal? Zeker wel, vindt Jazzkoor Enschede (JKE). Op zondag 26 mei en zondag 9 juni laat het koor zien en horen welk resultaat dit oplevert. Tijdens Soundgardens Boekelo en Kunst in het Volkspark brengt JKE het resultaat van het project Zing’n in ’t Greun. Hiervoor zijn jazzklassiekers nieuw ‘hertaald’ in het Twents door o.a. Stéfanie van Tuinen en songs uit de Jazzerieje (2011-2013) voor koor gearrangeerd.

Enschede
Vanaf 26 mei
12:30

PROJECT ZING’N IN ’T GREUN
De Twentse taal is prachtig en uitstekend zing- en swingbaar, vindt Jazzkoor Enschede. JKE wil bij zijn publiek de schoonheid en muzikaliteit van de Twentse taal onder de aandacht brengen en de koorleden wilden zelf met de Twentse taal aan de slag. Daarom heeft JKE dichter Stéfanie van Tuinen gevraagd om twee songs uit het repertoire van JKE te ‘hertalen’ in het Twents. Zo werd ‘Georgia’ hertaald in ‘Twente’ en gaat de Telephone Song nu door het leven als ‘Kuierdroad-leed’. Daarnaast zijn twee songs uit de Jazzerieje (tijdens Jazzfestival Enschede 2011-2013) gearrangeerd voor koor door de Enschedese muzikant John Hondorp. Ook het prachtige ‘Zommertied’ (Gershwins ‘Summertime’ in een Twentse hertaling van Goaitsen van der Vliet) staat op het programma.

TWENTS VERSTAAN
Niet alle 17 koorleden hebben Twentse roots. Daarom heeft streektaaldeskundige Adrie Hemmink een workshop Twentse taal gegeven aan de koorleden. Daarbij ging het om de correcte uitspraak én om de verstaanbaarheid van de liedteksten. Bij de optredens kan het publiek via een QR-code de prachtige teksten in het Twents meelezen op de mobiele telefoon.

wanneer?

Concert 1: Zondag 26 mei, 12.45 + 14.30 + 16.15 uur, Festival Soundgardens Boekelo

Concert 2: Zondag 9 juni, 12.30 uur, Kunst in het Volkspark Enschede

prijs

Gratis