Het 10-jarige jubileum Taalpunt Oldenzaal
Het 10-jarige jubileum Taalpunt Oldenzaal
Overig
Het 10-jarige jubileum Taalpunt Oldenzaal
Bibliotheek Oldenzaalt

Het 10-jarige jubileum Taalpunt Oldenzaal Dit wordt gevierd met een gezellig feestje op donderdag 23 mei in de Bibliotheek Oldenzaal.

Oldenzaal
t/m 23 mei
15:00

Wat is Taalpunt?

In Oldenzaal zijn er zo’n 3.000 mensen die moeite hebben met lezen, spreken en schrijven van de Nederlandse Taal. Het Taalpunt ondersteunt deze mensen met verschillende projecten zoals het Praathuis, één op één begeleiding, de voorleesexpres of het Oefenplein. Ook weten de medewerkers van het Taalpunt welke cursussen er zijn om iemand verder te helpen.

Het Taalpunt is een initiatief van de Bibliotheek Oldenzaal, Gemeente Oldenzaal, Impuls, ROC van Twente en de Stichting Lezen en Schrijven.

10 jaar Taalpunt

In 2014 is het Taalpunt gestart met een training voor 15 taalvrijwilligers. Al snel bereikte dit 32 vrijwilligers in het eerste jaar. Door grote vraag naar diverse aspecten van de taal leren en oefenen is in 2015 gestart met de Leesclub en het laagdrempelige Praathuis. Afgelopen jaren zijn er meer dan 200 enthousiaste deelnemers begeleid door vele vrijwilligers. Veel deelnemers hebben vervolgens meegedaan aan cursussen en formele scholing, (vrijwilligers)werk uitgevoerd en vormen van vrijetijdsbesteding uitgeoefend. Bij het Taalpunt zijn nu 40 taalvrijwilligers actief die mensen individueel, of in groepen begeleiden en zijn er 35 deelnemers die de taal leren.

Jubileumfeest Het 10-jarige jubileum wordt gevierd op donderdag 23 mei a.s. van 15.00 uur tot ca. 17.00 uur. Inloop vanaf 14.15 uur bij de Bibliotheek Oldenzaal. Er is barista die de koffie verzorgd en er staat een hapje en een drankje klaar. Wethouder Murat Yilidirim is aanwezig en zal de aanwezigen welkom heten. Ook wordt het nieuwe logo voor Taalpunt Oldenzaal onthuld. Belangstellenden zijn van harte welkom bij de Bibliotheek Oldenzaal, In den Vijfhoek 75. Deelname aan het jubileumfeest is gratis en aanmelden is niet nodig.

wanneer?

23 mei 15:00

prijs

Gratis