Edwin Rutten in Stories@Stanislaus
Edwin Rutten in Stories@Stanislaus
Evenement
Edwin Rutten in Stories@Stanislaus
Edwin Rutten in gesprek met Ton Ouwehand

Ben jij ook een echte rakker? Kom dan op woensdag 29 mei naar een avond met Edwin Rutten in Stadsbrouwerij Stanislaus Brewskovitch. Nostalgie voor oud én jong met Ome Willem, Willem Wilmink en zoveel meer, want Rutten is ook geen onverdienstelijk jazz-zanger. Onder begeleiding van Ton Ouwehand op gitaar passeren tal van bekende liedjes de revue.

Enschede
Vanaf 29 mei
20:00

Edwin Rutten speelde de hoofdrol in het razend populaire televisieprogramma De Film van Ome Willem. Meerdere generaties groeiden ermee op. In de 21ste eeuw werd het zelfs herhaald en kwam er nog veel meer fans bij. Rutten maakte vanaf het eerste uur deel uit van de vaste cast van Het Klokhuis. 

Rutten heeft de Enschedese dichter Willem Wilmink goed gekend. Wilmink schreef de bekendste liedjes uit De Film van Ome Willem, zoals Broodje Poep en Deze Vuist Op Deze Vuist. De muziek was van een andere Enschedeër: Harry Bannink, met wie Rutten jarenlang heeft samengewerkt. Voor zijn jazz-verdiensten ontving Edwin Rutten de diamanten Meer Jazz Prijs en de Peter Schilperoort Award.

Ton Ouwehand
Muzikant en journalist Ton Ouwehand is mede-initiatiefnemer van de Harry Bannink - Willem Wilmink Wandeling door de binnenstad van Enschede. In deze wandeling ga je langs belangrijke momenten in het leven van beide Enschedese grootheden.

Expositie Willem Wilmink
Tevens in april en mei te zien bij Stanislaus: de prachtige expositie Willem Wilmink Vandaag: een fotoserie van Myrthe Effing waarin zij vijf gedichten van Willem Wilmink vertaalt naar beeld.

wanneer?

29 mei 20:00

prijs

€ 750