Open dag brandweerkazerne Glanerbrug
Open dag brandweerkazerne Glanerbrug
Evenement
Open dag brandweerkazerne Glanerbrug
Met officiële opening van de kazerne

Kom op zaterdag 1 juni naar de open dag van Brandweer Twente en stap in het leven van de hulp- en dienstverlening. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn de deuren van de brandweerkazerne open. De brandweermensen zijn trots op hun werk en willen dit graag aan iedereen laten zien. Ook wordt de nieuwe kazerne officieel geopend.

Glanerbrug
t/m 01 jun
10:00

Vanaf 10.00 uur is iedereen van harte welkom om het werk van de brandweer in Glanerbrug te beleven en de kazerne te bekijken. Bewonder de diverse voertuigen, zoals de hoogwerker, het hulpverleningsvoertuig, de tankautospuit en drone Argus.

Vergeet niet om lopend of met de fiets te komen vanwege de beperkte parkeergelegenheid.

Ontdek het werk van de brandweer
Tijdens de open dag zijn in en rondom de kazerne de hele dag door verschillende demonstraties. Zo wordt er getoond hoe een autobrand en een vlam in de pan geblust wordt. Ook is er te zien hoe de brandweer te werk gaat bij een verkeersongeval waarbij slachtoffers vastzitten in hun auto

Je kunt zelf ook van alles beleven. Ontsnap bijvoorbeeld uit een escaperoom of leer alles over brandveilig leven. “We hebben natuurlijk ook aan de kinderen gedacht”, laat de organisatie van deze dag weten. “Speciaal voor hen zijn er leuke (water)spelletjes georganiseerd. Kom vooral kijken wat er allemaal te doen is. Er is genoeg te beleven voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom.”

Opening nieuwe kazerne
Op 7 november 2020 hebben heeft de brandweer de nieuwe kazerne aan de Heidevlinder in gebruik genomen. Door corona kon deze mijlpaal niet uitgebreid gevierd worden. Daarom openen Stephan Wevers, commandant Brandweer Twente, en Niels van den Berg, locoburgemeester gemeente Enschede op 1 juni om 11.00 uur officieel de kazerne.

Vrijwilliger worden
Enthousiast geworden? De brandweer in Glanerbrug zoekt ook vrijwilligers. Kom naar de open dag en laat je informeren over het brandweervak en de mogelijkheden om als vrijwilliger aan de slag te gaan. Kijk voor meer informatie op werkenbijbrandweertwente.nl.

wanneer?

01 juni 10:00

prijs

Gratis