Week van de amateurkunst in Enschede
Week van de amateurkunst in Enschede
Evenement
Week van de amateurkunst in Enschede
Amateurkunst in de spotlight

Overdag op kantoor of in de schoolbanken en ‘s avonds in een atelier? Overdag werkzaam in een winkel en ’s avonds in een band of bij koor? Bijna de helft van alle Nederlanders doet aan amateurkunst. Ze maken muziek, spelen theater, zingen, dansen, fotograferen, schilderen of schrijven. Dit geldt natuurlijk ook voor de Enschedeërs. In de Week van de Amateurkunst (WAK, 1 t/m 9 juni) in Enschede laten zij zich zien!

Enschede
t/m 09 jun
10:00

De WAK biedt een podium voor mensen die in hun vrije tijd met kunst bezig zijn. Amateurkunst wordt zo in de spotlight gezet. Ook dit jaar presenteren diverse Enschedese groepen en individuen zichzelf. Dit is op vele locaties in de stad te zien en deels online te volgen. 

Doe je mee?
Er zijn activiteiten voor diverse groepen. Zo kunnen jongeren meedoen aan de junior versie van Drink ’n Draw, waarbij ze zelf creatief aan de slag gaan. Ondertussen vertellen professionals hoe zij van tekenen hun beroep hebben gemaakt. Beginnende singer songwriters kunnen zich aanmelden voor een WAK editie van Mooiste Liedjes, en mensen die gedichten schrijven kunnen meedoen aan een Open Poëziepodium. 

Ook kan je bij enkele koren en muziekvereniging ervaren hoe het is om in een groep te zingen of spelen. Meld je aan voor een workshop ‘mal maken en chocolade gieten’ van TETEM. Of ervaar eens hoe het is om te dansen op Swing Jazz bij Swing Out Loud, of aan Aerial Silks te doen, waarbij je je beweegt door de lucht, hangend aan doeken. 

Of kom kijken!
Maar natuurlijk kan je ook gewoon komen kijken en genieten van activiteiten. Op verschillende plekken in de stad zijn zo’n 15 exposities te bewonderen, van de Universiteit Twente tot Wijkcentrum de Boei en van het ziekenhuis tot het Stadskantoor. Daarnaast zijn er vele optredens om te bezoeken op het gebied van zang, dans, muziek en theater. 

Kom bijvoorbeeld kijken en luisteren (en eventueel ook meedoen) naar de bijzondere samenwerking tussen Wereldmuziekkoor Intervocaal en Ecstatic Dance. Neem een kijkje bij de tweede editie van de Wereldmarkt Boswinkel, die speciaal tijdens de WAK wordt georganiseerd, of kom naar de Creatieve Huiskamer waar Theatergezelschap Buitengewoon 3x een optreden geeft. 

Kom kijken bij optredens van meerdere koren op 1 avond, op woensdag 5 juni in de Grote Kerk en donderdag 6 juni in de Jacobuskerk. Of kom vrijdag 7 juni naar de binnenstad voor onze eerste editie van de WAK Muzieknacht: een avond vol optredens van bandjes en singer songwriters op 6 locaties. De toegang is gratis!

wanneer?

01 juni 10:00

prijs

Gratis