Stadscarillon en anderen spelen 'Ver van mijn bed'
Stadscarillon en anderen spelen 'Ver van mijn bed'
Evenement
Stadscarillon en anderen spelen 'Ver van mijn bed'
Op carillon, gitaar, oud en andere instrumenten

De muzikale voorstelling “Ver van mijn bed”, probeert een artistiek perspectief te geven op de neveneffecten van oorlogvoering wereldwijd, met een specifieke nadruk op de ingrijpende gevolgen voor kinderen. De titel van dit muzikale project verwijst naar de uitdrukking "ver-van-mijn-bed-show," iets dat ver weg van jouw wereld gebeurt, letterlijk of figuurlijk. Met dit project proberen de makers op artistieke wijze een lacune in persoonlijke betrokkenheid of gevoel van afstandelijkheid te tarten en het tegenovergestelde uit te lokken.

Enschede
t/m 23 jun
13:00

Het concert omvat vijf originele composities voor een combinatie van traditionele instrumenten zoals Oud, Carillon en Gitaar, naast elektronische elementen. 

Elke compositie verbeeldt een fase in het verloop van oorlog en de impact daarvan op mensenlevens. Conceptueel gezien zal elk hoofdstuk dieper ingaan op specifieke aspecten van de impact die oorlog heeft. Vanaf het eerste begin van het conflict tot de blijvende nasleep zullen de composities een muzikaal beeld schetsen van de menselijke ervaring te midden van chaos en vernietiging.

Tracks:
1. Prelude to Conflict;
2. War breaks out;
3. Forced displacement;
4. Living circumstances - hunger, lack, loss and longing;
5. Refugees - misunderstood, unwanted, bullied

Kia Kalhori
Kia Kalhori (Teheran, 1986) is muziekproducer, multi-instrumentalist, en docent audiosoftware. Hij was van 2013 tot 2023 docent klassiek gitaar en zang aan de muziekschool in Teheran. Daarvoor was hij werkzaam als gediplomeerd bouwkundig ingenieur. In 2013 werd hij onderscheiden voor het beste live optreden op het Resistance Music Festival in Teheran. Op dit moment volgt hij de opleiding Sound of Innovation binnen de Master of Music van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten.

Kia ondervond aan den lijve de harde realiteit van geboren worden in een oorlogsomgeving, met herinneringen aan schuilen onder tafels tijdens bomaanslagen. Deze diep persoonlijke band voedt zijn streven om zijn muzikale activiteiten in te zetten als pleidooi tegen oorlog.

wanneer?

23 juni 13:00

prijs

Gratis