Bezoek de bouwplaats van Glanerbrug
Bezoek de bouwplaats van Glanerbrug
Evenement
Bezoek de bouwplaats van Glanerbrug
Tijdens de Dag van de Bouw

Op zaterdag 8 juni zetten Dura Vermeer en Roelofs de bouwhekken van het project GroenBlauw Glanerbrug open voor geïnteresseerden. Iedereen die graag wil zien wat er ‘achter de schermen’ op de bouwplaats gebeurt, kan deze dag langskomen. De bouwplaats is van 10.00 tot 14.00 uur geopend.

Glanerbrug
t/m 08 jun
10:00

Tijdens de Dag van de Bouw vertelt het bouwteam meer over het project GroenBlauw Glanerbrug en werken in de infra. Vanaf het plein voor de kerk (Kerkstraat 14) kunt u mee met een rondleiding langs de bouwplaats, inclusief speurtocht voor kinderen. Daarnaast zijn er voor jong en oud nog meer leuke activiteiten. Probeer bijvoorbeeld te ontsnappen uit de klimaat escaperoom of leer om zelf een elektrische mini-kraan te besturen. Ook is er koffie, thee, ranja en worden er verse poffertjes gebakken. 

Schop in de grond om wateroverlast te voorkomen
De komende jaren gaat bouwteam aan de slag in 15 straten in Glanerbrug om grondwateroverlast aan te pakken. Zo wordt er in een aantal straten een apart riool voor regen- en grondwater en voor afvalwater aangelegd. In sommige straten wordt ook het bestaande riool vervangen. Verder wordt Glanerbrug klaar gemaakt voor het veranderende weer. Dit betekent dat er bijvoorbeeld meer ruimte komt voor planten en bomen. Het bouwteam is een samenwerken tussen gemeente Enschede en aannemers Dura Vermeer en Roelofs. Zij werken samen aan zowel ontwerp als de uitvoering buiten.

wanneer?

08 juni 10:00

waar?

prijs

Gratis