Concert Kamerkoor Canteklaer
Concert Kamerkoor Canteklaer
Evenement
Concert Kamerkoor Canteklaer
Van Monteverdi tot Bach

Kamerkoor Canteklaer zingt op 15 juni in Enschede een bijzonder, geheel barok, programma. Het barokensemble ‘Camerata Utricia’ uit Utrecht zal de zangers begeleiden. Het hoogtepunt van het programma is de cantate BWV 150, ‘Nach dir, Herr, verlanget mich’, een van de zeer vroege cantates van de jonge J.S. Bach, die hij schreef toen hij nog organist was in Arnstadt en die voor het eerst werd uitgevoerd in 1707.

Enschede
t/m 15 jun
20:00

Wat opvalt in dit programma is hoe de componisten op een zeer eigen wijze omgingen met de invullingen van de combinatie zangers en instrumenten. Bij de ene componist leven zangers en instrumenten compleet los van elkaar, zelfs soms zeer virtuoos. Bij de ander fungeert het instrument bijna net zoals een stem, en versiert het deze, en vult het instrument de stem aan.

Het koor
Kamerkoor Canteklaer bestaat uit geschoolde amateur-zangers. Het koor zingt klassieke muziek uit alle stijlperiodes. Twee tot drie keer per jaar brengt Canteklaer een serie concerten met nieuw repertoire. Het koor staat sinds 2021 onder leiding van de jonge zeer getalenteerde dirigent Jurriaan Poesse.

Programma
• Claudio Monteverdi, 'Dixit Dominus Secondo' (psalm 110), SV 264

• Claudio Monteverdi, 'Laetaniae della Beata Vergine', SV 204

• Heinrich Schütz, 'Herr, nun lässest du deinen Diener im Friede fahren', SWV 432

Camerata Utricia: Antonio Bertali, Sonata à 3 in G majeur

• Georg Philipp Telemann, 'Laudate Jehovum omnes gentes' (psalm 117)

• Dietrich Buxtehude, 'Der Herr ist mit mir' (psalm 118), BuxWV 15

• Johann Sebastian Bach, 'Nach dir, Herr, verlanget mich', BWV 150

wanneer?

15 juni 20:00

waar?

prijs

€ 25