Exposite Galerie Ingrid Groeneveld
Exposite Galerie Ingrid Groeneveld
Kunst en cultuur
Exposite Galerie Ingrid Groeneveld
Toon Hermans en Pablo Picasso

Galerie Ingrid Groeneveld ‘Toon Hermans en Pablo Picasso, twee markante en veelzijdige kunstenaars’ Met deze veelzeggende titel geeft Ingrid Groeneveld aan wat haar geïnspireerd heeft bij het samenstellen van deze exposite die te bezoeken is vanaf zaterdag 15 juni tot en met zaterdag 7 september.

Wierden
t/m 07 sep
13:00

De twee kunstenaars vormen de bron van inspiratie voor haar en de mede-exposanten. De werken zijn subtiel, veelkleurig en soms klein van onderwerp. Pablo Piasco: een veelzijdig kunstenaar. Vanaf zijn vroegste jeugd heeft hij al getekend/geschilderd. Zijn stormachtige loopbaan verliep via verschillende periodes: de blauwe en roze periode, de kubistische en klassieke periode, de surrealistische en de abstracte periode. Ondanks de verschillende stijlen zijn de werken van Picasso meestal duidelijk herkenbaar. De vrouw is een vaak terugkerend thema. Het meest spraakmakende en daarmee beroemdste werk is ‘Guernica’, de weergave van een Duits bombardement op deze stad tijdens de Spaanse Burgeroorlog in 1937. Picasso is zijn hele (lange) leven artistiek actief gebleven. Toon Hermans: een veelzijdig kunstenaar. Als kunstenaar van het woord heeft Toon de meeste bekendheid. Op subtiele wijze wist hij de mens en het menselijk gedrag onder woorden te brengen. Vanuit zijn woonplaats Sittard wist hij mensen te amuseren met zijn revue. De regio Limburg werd te klein en met zijn onemanshows in theater en op tv, een formule door hem bedacht, kwam de verdiende , onstuitbare nationale doorbraak . Toon is uitgegroeid als meester-cabaretier en hoorde bij ‘de grote 3’. In al zijn eenvoud bleef Toon zichzelf meer zien als een ‘clown’ met aandacht voor details, gebaren, woordspelletjes en typetjes. Naast cabaretier bleek Toon een passie te hebben voor het kleine subtiele gedicht, die hij zijn ‘versies’ bleef noemen. Daarnaast kon hij prachtig schilderen. Dit was voor hem pure ontspanning, waarmee hij liever niet op de voorgrond trad. De opening van de expositie vindt plaats op 15 juni 2024 om 11.00 uur, in de Van Buuren Stee, Appelhofdwarsstraat 2, 7641 BX Wierden. Op meerdere momenten is Ingrid aanwezig om persoonlijk uitleg te geven. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met: [email protected].

De galerie is te bezoeken tijdens de openingsuren: woensdag t/m vrijdag van 14:00 uur tot 17:00 uur. Zaterdag van 13:00 uur tot 16:00 uur. De entree is gratis. Koffie/thee staan klaar voor de bezoeker. Een vrije gift wordt gewaardeerd

wanneer?

15 juni 13:00

prijs

Gratis