Kunst in het Volkspark
Kunst in het Volkspark
Evenement
Kunst in het Volkspark
Met Kunstendorp

Het Enschedese Volkspark is op zondag 9 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur weer voor de 29e keer het decor voor Kunst in het Volkspark. Ruim 150 professionele en amateurkunstenaars doen mee aan de manifestatie. In het park zijn vijf podia opgesteld waarop een keur aan muzikanten optreedt. In het centraal gelegen kunstendorp verzamelen zich onder andere beiaardier Esther Schopman die actie voert voor een mobiel carillon voor de stad, de voorvechters van het Twents verenigd in de zogeheten Twentse Taal ambassadeurs, de erven van fotograaf Henk Kamphuis, Glasrijk Tubbergen en het Wilminktheater, Nederlandse Reisopera en Concordia.

Enschede
t/m 09 jun
11:00

De dag begint met een concert van fanfareorkest De Bazuin aangevuld met blazers van onder andere EVC, gitarist Ton Ouwehand, zangers Gea Spiegelenberg, Bert Kuipers en Flip van Willigen. Ook de Enschedese beiaardier Esther Schopman draagt bij met muziek op het mobiele carillon. 

Podia
Op de andere podia is muziek te horen van onder andere deelnemers van de Week van de Amateurkunst. Op één podium worden de hele dag dansclinics gegeven door Enschedese dansscholen. Iedereen mag meedoen.

De kunstenaars
De 150 kunstenaars komen uit binnen- en buitenland en presenteren hun creatieve uitingen aan het veelkoppige publiek. Naar verwachting komen er weer tienduizenden bezoekers naar het evenement. Zoals elk jaar wordt de Damsté Kunst in het Volksparkprijs uitgereikt aan de meest opvallende en creatieve deelnemer aan Kunst in het Volkspark. Een deskundige jury beoordeelt het werk van de kunstenaars.

Eten en drinken
Uiteraard zijn overal in het park mogelijkheden om te eten en te drinken. Liefst elf horecagelegenheden geven acte de présence.

wanneer?

09 juni 11:00

waar?

prijs

Gratis