Demonstratiedag kruidenrijk grasland Enter
Demonstratiedag kruidenrijk grasland Enter
Overig
Demonstratiedag kruidenrijk grasland Enter
Voor alle melkveehouders

Op donderdag 13 juni, van 11.00-14.30 uur bij melkveehouder Paul Harink (Locatie: Beumersweg 3, Enter) een demonstratiedag plaats voor alle melkveehouders die meer willen weten over kruidenrijk grasland. Wat werkt wel en wat niet? Wat zijn de voor- en nadelen.

Enter
t/m 13 jun
11:00

𝟏𝟎𝟎𝟏 𝐡𝐚 𝐤𝐫𝐮𝐢𝐝𝐞𝐧𝐫𝐢𝐣𝐤 𝐠𝐫𝐚𝐬𝐥𝐚𝐧𝐝, ook de gemeente Wierden doet mee! Kruidenrijk grasland is beter voor klimaat, biodiversiteit en bodem dan monocultuur grasland. 1001ha helpt boeren met crowdfunding aan een flinke korting op kruidenrijk graszaad zodat ze laagdrempelig kunnen experimenteren. Dankzij gulle donaties van vele provincies, gemeenten, ministerie LNV, burgers en bedrijven, is er al voor ruim 4800 hectare verkocht aan in totaal bijna 1500 deelnemende melkveehouders. Iedere hectare kruidenrijk grasland bespaart bovendien 500 kg kunstmest en daarmee 1000 kg CO2. I.s.m. 

VKON, LTO West Twente en de Gemeente Wierden vindt er op donderdag 13 juni, van 11.00-14.30 uur bij melkveehouder Paul Harink (Locatie: Beumersweg 3, Enter) een demonstratiedag plaats voor alle melkveehouders die meer willen weten over kruidenrijk grasland. Wat werkt wel en wat niet? Wat zijn de voor- en nadelen.

Het doel van de bijeenkomst is: Kennis en ervaring delen met melkveehouders over kruidenrijk grasland en de mogelijkheid om aan te haken bij het project 1001 hectare kruidenrijk grasland.

Wil je meer weten over het programma? https://www.vkon.nl/evenemente... Meer lezen: https://www.vkon.nl/interview-... + https://1001ha.nl/ VKON streeft naar een toekomstbestendige veehouderij met oog voor gezondheid en welzijn van dier en boer waar economie, milieu en samenleving niet los van elkaar worden gezien. De organisatie werkt samen met boeren aan (handelings)perspectief door kennisontwikkeling, kennisdeling en kennisimplementatie.

wanneer?

13 juni 11:00

prijs

Gratis