Landelijke zonnekijkdag bij de sterrenwacht in Lattrop
Landelijke zonnekijkdag bij de sterrenwacht in Lattrop
Overig
Landelijke zonnekijkdag bij de sterrenwacht in Lattrop
Ontdek de kracht van de zon!

Op zondag 7 juli barst het los bij Sterrenwacht Cosmos in Lattrop! We vieren de Landelijke Zonnekijkdag met een spetterende Super Zonnige Zondag.

Lattrop
t/m 07 jul
13:15

Durf jij de hitte van de zon aan te gaan? Ga mee op een onvergetelijke reis naar onze eigen ster en kijk door twee grote speciale zonnetelescopen. Door de telescopen kun je de zon van dichtbij bewonderen. Er zijn zonnevlekken te zien, gigantische donkere vlekken op het zonoppervlak, soms vele malen groter dan de aarde! Maar ook protuberansen, slierten hete gassen die duizenden kilometers boven het zonoppervlak uitsteken.

En dat is nog niet alles!

In onze zonnezaal leer je alles over de zon en speel je educatieve zonnegames. Onze deskundige gidsen beantwoorden al je vragen over onze zon en het universum.

Maar er is meer!

Na je zonnige avontuur, neem je plaats in ons planetarium voor een droomreis door de sterrenhemel. Stap in een ruimteschip en verken het universum tijdens een onvergetelijke reis! Laat je betoveren door adembenemende projecties op ons gigantische koepelscherm. Ontdek de geheimen van de kosmos tijdens een reis door de kosmische tijdlijn. Bewonder de actuele sterrenhemel met maan en planeten. Dit wil je niet missen! Natuurlijk is de Super Zonnige Zondag geschikt voor jong en oud.

Kijk voor meer informatie en tickets op: www.sterrenwachtcosmos.nl/

Meer informatie en ticketverkoop: www.sterrenwachtcosmos.nl

wanneer?

07 juli 13:15

prijs

Entreeticket - 18 jaar en ouder € 10,00 Entreeticket - t/m 17 jaar € 8,00 Gratis ticket - t/m 4 jaar € 0,00