Expositie OUDROZE op het Van Loenshof
Expositie OUDROZE op het Van Loenshof
Tentoonstelling
Expositie OUDROZE op het Van Loenshof
reizende buitenexpositie

Van 28 juni tot en met 19 juli is de reizende buitenexpositie OUDROZE op het Van Loenshof in Enschede te zien. De expositie bestaat uit 29 foto's, met levensverhalen van 70+’ers: homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen transgenders en intersekse personen (lhbti+). Zij durfden vroeger als eersten openlijk voor hun geaardheid uit te komen. De expositie vraagt aandacht voor de acceptatie van lhbti+ mensen, omdat de vrijheid van de gemeenschap nog allesbehalve vansprekend is.

Enschede
Vanaf 28 jun
12:00

Fotograaf en kunstenaar Ernst Coppejans is de bedenker en maker van OUDROZE. Elk portret bevat een QR-code die een bewegend beeld laat zien, plus het interview - inclusief Engelse vertaling - met de geportretteerde. Deze expositie moet het gesprek stimuleren tussen jongeren en ouderen over acceptatie en gelijke rechten. Na Enschede reist de expositie door naar Doetinchem, Utrechtse Heuvelrug en Roosendaal.

Enschede vraagt als Regenboogstad aandacht voor de uitdagingen van lhbti+ personen. De gemeente werkt samen met stichting Open Mind om de reizende expositie OUDROZE te presenteren en zo het gesprek over acceptatie en gelijke rechten te bevorderen. Enschede is de 4e gemeente waar de
expositie is te zien.

wanneer?

28 juni 12:00

waar?

prijs

Gratis