Expositie Kunstblikken over de vraag 'Wat is thuis?'
Expositie Kunstblikken over de vraag 'Wat is thuis?'
Kunst en cultuur, Tentoonstelling
Expositie Kunstblikken over de vraag 'Wat is thuis?'
Door kunstenaars en buitenlandse leerlingen

Leerlingen en beeldend kunstenaars geven samen vorm aan het thema ‘Wat is thuis?’ in het project Kunstblikken. De leerlingen hebben allen een achtergrond buiten Nederland; ze hebben hun thuis achtergelaten en bouwen hier iets nieuws op. Welke plek of welk land noemen ze thuis, hoe zag thuis er daaruit, en hoe nu? Hoe voel je je thuis, ongeacht de omgeving? Een bijbehorende expositie is vanaf vrijdag 12 juli (met om 14.00 uur de opening) tot en met zondag 15 september te zien bij Concordia.

Enschede
t/m 15 sep
14:00

De expositie is ingericht naar een zogenaamde woonkamer; zoals je thuis met elkaar samenkomt in een woonkamer. Ook tussen de werken van de kunstenaars hebben de leerlingen elk een vierkante meter-werk gemaakt. Op de muur, op de grond of ergens midden in de ruimtes liggen en hangen houten lijsten die de leerlingen helemaal naar eigen inzicht hebben ingevuld.

Sinds februari van dit jaar komen studenten uit Eritrea, Oekraïne, Somalië, China, Duitsland, Turkije, Iran, Syrië en Koerdistan wekelijk bij Concordia om, onder leiding van educatief medewerkers, te werken aan het thema ‘Wat is thuis?’. Leerlingen en kunstenaars zijn met elkaar in gesprek geweest en zijn hierbij de dialoog aangegaan over het thema. Hierbij worden ze geprikkeld om bezig te gaan met hun eigen creativiteit en met taalvaardigheid. Zo kregen ze gastcolleges en bezochten ze het Rijksmuseum Twenthe en het Drawing Centre Diepenheim.

De schilderijen, installaties en beelden die in de kunstruimte te zien én te horen zijn, geven allen vorm aan het idee van een thuis: hoe klinkt thuis, wat zijn vertrouwde geluiden, of wat zijn beelden die jou herinneren aan je thuis van vroeger? Wat zijn toekomstdromen van je droom-thuis, misschien wel een rijtjeshuis of een boomhut?

In de expositie Kunstblikken is werk gepresenteerd van zeven kunstenaars uit België en Nederland, en van de leerlingen van Het Stedelijk ISK. De expositie is te bewonderen van 12 juli t/m 15 september bij Concordia.

wanneer?

12 juli 14:00

waar?

prijs

Gratis